Sunday 4 June 2023

?У Ученые просят помощи у всего человечества: получено ужасающее послание с Марса

https://vrubcovske.ru/news/ekonomy/25749-uchenye-prosjat-pomoschi-u-vsego-chelovechestva-polucheno-uzhasajuschee-poslanie-s-marsa.html

Вероятно поредната фалшификация, манипулация и измама. В днешния фалшив свят, воден и мотивиран от суета, побъркан по власт, контрол и завладяване.. .
Лични и тясногрупови цели се представят за общочовешки и се търси глобална подкрепа, сиреч от общественото мнение на целокупното човечество.

 Управляващата света върхушка е доказала, че не може да й се вярва и че не трябва да й се има доверие за поверяването на нищо друго и никой друг освен това да се грижи сама за себе си.

 За съжаление, за това какъв е елитът носи отговорност цялото общество. Такъв елит си е заслужило. Дори ако някой господства с лъжа, измама, фалшификации и чрез ужасни средства  (за постигане на ужасни цели), защо обществото е допуснало и продължава да допуска да бъде мамено? Проблемен е манталитетът, проблем е, че хората виждат някаква привлекателност в модела на властване, съучастват -  осъзнато/подсъзнателно или не. Вероятно се идентифицират и с модела, и с  проводниците му, и не биха имали против да са на тяхно място. И това е  меко казано, защото мнозина са готови на всичко, за да се докопат колкото може по-близо до върха на социалната пирамида. С други думи, "не е луд който яде баницата, а който му я дава". И така ще е, докогато му я дава. Какъв е елитът е индикатор за това какво е обществото. 

  Кои нормални извънземни биха поискали да си имат вземане-даване с такова земно общество? Ако все пак се появят някакви и потърсят контакт с благи думи и обещания, вероятно това трябва да е знак за тревога за земляните. Защото примамването с красиви думи и обещания ни е познат начин на земните властници за подчиняване, завладяване и присвояване (грабене) - ясно е какво всъщност се цели и се получава в крайна сметка. Освен това, ако извънземните искат да имат вземане-даване със земните властници - дали защото имат общи черти или заради някакъв интерес -, вероятно биха намерили начин да се свържат с тях директно, тихомълком и зад гърба на световната общност, както се прави по земните върхове на властта. Едва ли биха се заявявали по начини, които изглеждат напълно чужди и даже враждебни на земните лидери...

 Макар че защо ли биха търсили земните лидери? Вероятно биха се справили и без тях, дори ако имаха сходни черти и  цели или точно заради това (че са конкуренти за присвояване на едни и същи блага). Не биха давали знак за себе си, не биха предупреждавали, ако имаха скрити враждебни и агресивни намерения към земляните.

 Ако обаче извънземните наистина заслужават доверие,   вероятно ще оставят земляните сами да си решим проблемите и да дораснем до тях... Не знам дали сме им чак толкова нужни, че да се опитат да се намесят, за да ни попречат да се самоунищожим - било чрез екологична катастрофа или чрез агресивна глобализация и завладяване на ресурси и територии, сиреч горещи или студени, явни или тайни, обявени или не войни... 
  Ако тяхното съществуване не зависи от нашето, вероятно биха предпочели да ни наблюдават и да изчакат, за да видят какво ще се получи от нас... Въобще наблюдението е мъдро нещо и в много случаи, заедно с ненамесата и търпението, е признак на зрялост... Това е когато някой не е роб на суета и алчност - на  стремежа да е над другите, да завладява, властва и контролира, и да си присвоява и има  все повече и повече.  Когато Е. 

 Хубавото е, че за разлика от световното обществено мнение и целокупното човечество, извънземните не са подвластни на земните властници и нищо и никой не може да ги принуди не само да сътрудничат на последните, ако не желаят, но дори и да им се показват и да бъдат наблюдавани от тях без съгласието им.... 

 Всъщност дали са извънземни? Може и да са друга форма на добре познатия ни живот и интелект, или какво ли не..

 Разбира се, това са само мои размисли, хруммнали ми спонтанно в момента. 

No comments:

Post a Comment